Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:30
Locatie

Filmplein, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
gratis

ESNS: Wie gaat het maken?

De rol van het showcasefestival
Eva van Netten, Robert Bangma, José Woldring e.a.

Spelen op Eurosonic Noorderslag (ESNS), alle artiesten dromen ervan. Het showcasefestival fungeerde al als springplank voor veel Europees talent, zoals Franz Ferdinand, Lykke Li, James Vincent McMorrow, Dua Lipa. Muzikanten hebben tijdens ESNS maar één doel: indruk maken op de bezoekers en mensen uit de muziekindustrie. Maar wie maakt het uiteindelijk? En waarom? Wat is de rol van een showcasefestival nog in een wereld waar ons luistergedrag bepaald wordt door platforms als Spotify? Een gesprek met o.a. José Woldring, directeur en oprichter van The Media Nanny, Robert Bangma, directeur van de Academie voor Popcultuur en Eva van Netten, muziekprogrammeur festivals en muzikant, en Rick Everts, promovendus bij het POPLIVE project aan het Department of Media & Communication, Erasmus Universiteit Rotterdam. Muziek is er van Judy Blank

Het maandelijkse Kenniscafé keert terug in het nieuwe Forum Groningen met actuele thema’s gekoppeld aan noordelijk wetenschappers en onderzoekers. Het Kenniscafé is een samenwerking met Forum Groningen en Science LinX.

* Deze editie van het Kenniscafé vindt plaats op het Camera Café (verdieping 5) van het Forum. Er zijn geen plaatsen te reserveren. Zeker zijn van een plekje? Kom op tijd!

Ook in deze serie

Barbara van Leeuwen, Herman van Hoogdalem, Krista de Wit - uitverkocht!
Bekijk de livestream
Nederlands

Onderzoek toont aan dat kunst en cultuur een positieve invloed hebben op ons welzijn en onze gezondheid.

Zie ook

Jaap-Henk Hoepman, I SOLISTI & Jan Decleir, e.a.
Nederlands

Geïnspireerd door het boek 1984 van George Orwell, organiseert Soundsofmusic in samenwerking met Studium Generale een middag rondom de hedendaagse dystopie.