Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:30
Locatie

Filmplein, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
gratis

ESNS: Wie gaat het maken?

De rol van het showcasefestival
Eva van Netten, Robert Bangma, José Woldring e.a.

Spelen op Eurosonic Noorderslag (ESNS), alle artiesten dromen ervan. Het showcasefestival fungeerde al als springplank voor veel Europees talent, zoals Franz Ferdinand, Lykke Li, James Vincent McMorrow, Dua Lipa. Muzikanten hebben tijdens ESNS maar één doel: indruk maken op de bezoekers en mensen uit de muziekindustrie. Maar wie maakt het uiteindelijk? En waarom? Wat is de rol van een showcasefestival nog in een wereld waar ons luistergedrag bepaald wordt door platforms als Spotify? Een gesprek met o.a. José Woldring, directeur en oprichter van The Media Nanny, Robert Bangma, directeur van de Academie voor Popcultuur en Eva van Netten, muziekprogrammeur festivals en muzikant, en Rick Everts, promovendus bij het POPLIVE project aan het Department of Media & Communication, Erasmus Universiteit Rotterdam. Muziek is er van Judy Blank

Het maandelijkse Kenniscafé keert terug in het nieuwe Forum Groningen met actuele thema’s gekoppeld aan noordelijk wetenschappers en onderzoekers. Het Kenniscafé is een samenwerking met Forum Groningen en Science LinX.

* Deze editie van het Kenniscafé vindt plaats op het Camera Café (verdieping 5) van het Forum. Er zijn geen plaatsen te reserveren. Zeker zijn van een plekje? Kom op tijd!

Ook in deze serie

Barbro Melgert, Ymkje Stienstra en Janet Hoven
Nederlands

Van microscopisch kleine stukjes plastics in de lucht, landbouwgif op ons voedsel tot medicijnresten in het oppervlaktewater.

Zie ook

Henkjan Honing, Carel ten Cate, Yuri Honing
Nederlands

Een duif kan componisten van elkaar onderscheiden, geelkuifkaketoe Snowball danst op de maat en een spreeuw kan toonladders herkennen.