Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 22:00
Locatie

Rabo Studio, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Groninger Wetenschapsquiz 2022

Anna Gimbrère, Ben Feringa, Cisca Wijmenga, Maaike Borst e.a.

Wat hebben bananen en komkommers gemeen? Waarom stinkt zweet soms wel en soms niet? Waarom zijn sommige mensen kleurenblind? En hoe is de Martinitoren gebouwd? Op 24 mei organiseren we de tweede editie van de Groninger Wetenschapsquiz, gepresenteerd door wetenschapscommunicator Anna Gimbrère. Geen flauwe spelshow, maar een pittige quiz vol opvallende kwesties en doordenkertjes uit diverse wetenschapsgebieden. Natuurkunde, taal, aardrijkskunde en geschiedenis - naast logisch redeneren en kansrekenen wordt ook je historisch besef en talenknobbel aangesproken. Dit alles onder het toeziend oog van juryleden Nobelprijswinnaar Ben Feringa, rector magnificus Cisca Wijmenga en journalist Maaike Borst. Drie koppels van twee academici nemen het tegen elkaar op en jij kunt ook meedoen!

Wil je weten over wie er meedoen in de studio? Leer de deelnemers kennen op onze blog!

I.s.m. Ben Feringa Fonds en Forum Groningen.

Meedoen aan de Groninger Wetenschapsquiz?

Vanuit de zaal meedoen?

- Voor de zaal koop je een ticket via de ticketlink (gesloten).

- Op de avond zelf maken we gebruik van Mentimeter voor het beantwoorden van de vragen. Ga naar menti.com en log in met de code die in de zaal gegeven wordt.

- Let op: geef bij het inloggen op Mentimeter een voor-en achternaam op. Zonder unieke naam kun je niet in de prijzen vallen!

Vanuit huis meedoen?

- Meld je aan via het aanmeldformulier (gesloten) als individu of team. Let op: zonder unieke naam kun je niet in de prijzen vallen!

- Doe je mee als team? Er is maar één aanmelding per team nodig.

- De livestream start op 24 mei om 20.00 uur.

- Voor het beantwoorden van de vragen maken we gebruik van Mentimeter. Ga naar menti.com en log in met de code die via de livestream te zien is. Let op: Geef bij het inloggen op Mentimeter de naam of teamnaam op die je ook op je aanmeldformulier hebt gebruikt.

Nieuwsgierig naar de allereerste editie van de Groninger Wetenschapsquiz? Die kan je hier terugkijken.

 

Zie ook

Groninger Wetenschapsquiz
Nederlands

Op 24 mei 2022 organiseren Studium Generale, het Ben Feringafonds en Forum Groningen de 

Bert Keizer en Donald van Tol
Nieuw licht op een zelfgekozen dood
Nederlands

De filosofen Coen Simon en Frank Meester spreken in de serie Nieuw Licht met filosoof, schrijver en arts Bert Keizer over zijn essay Voltooid, waarin hij reageert op de