Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Usva
Munnekeholm 10
Groningen
Nederland

Tickets
€5,- (tickets via Usva)

Kinderen van Aleppo

George Tobal

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd "Wat hebben we verkeerd gedaan?" de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dít was de lente waarop zij hadden gewacht. Waarop zij zo lang hadden gehoopt.

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheidsstrijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen. Na afloop van de voorstelling gaat acteur George Tobal in gesprek met universitair docent Midden-Oostenstudies Pieter Nanninga (RUG) en het publiek. Hisham Hamad leidt het gesprek.

Dit programma is een samenwerking met USVA en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Kijk voor meer informatie op: www.uaf.nl/kinderenvanaleppo

Zie ook

Placeholder
Jeroen Smit
Nederlands

Februari 2003 stort het Ahold-imperium ineen. Onderzoeksjournalist Jeroen Smit maakte een reconstructie van dit debacle.

Marcel Brus, Doeko Bosscher en Jaap de Wilde
Nederlands

Hoeveel macht heeft  de VN bij internationale conflicten? Laten de machtige wereldspelers zich iets gelegen liggen aan het internationaal recht?