Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands

Pig Bank

Talentenjacht voor idealisten
Theatergroep Space, door Petra Ardai en Luc van Loo

Pig Bank is een voorstelling over mensen met dromen en de moeilijkheden van democratische besluitvorming. Een hartverwarmende afvalrace waarin jij beslist wie er doorgaat en zijn droom kan verwezenlijken.

Ben jij een idealist of een realist? PIG BANK  is een afvalrace voor mensen die hun onbaatzuchtige dromen willen waarmaken. In deze gameshow ben jíj de baas. Met een stemkastje in de hand bepaal je, samen met de rest van het publiek, wie doorgaat naar de volgende ronde en zijn droom kan verwezenlijken. Je wordt geconfronteerd met ‘echte’ idealisten, geen acteurs. De klok tikt door, er moet gekozen worden. Aan het eind van de show kan maar een van de vier kandidaten dé winnaar zijn! Tijdens de afvalrace verschijnen de resultaten meteen op een touch-screen waardoor je direct geconfronteerd wordt met de meningen van de andere stemmers. Hoe kom je gezamenlijk tot een beslissing? Waarom juist die droom? Kies je de meest zwakke, degene die de grootste kans maakt om er echt iets van te maken, of gewoon de lekkerste? Ervaar hoe moeilijk het is om een weloverwogen beslissing te nemen in deze tijd van vluchtige meningen. De winnaar van deze idealisten-talentenjacht ontvangt een geldbedrag.

Theatergroep Space maakt theater zonder valse illusie en met engagement. Het gezelschap van Petra Ardai en Luc van Loo beschouwt theater als een gesprek met het publiek, gevat in een uiterst minutieus scenario waarin beeld en geluid een belangrijke rol spelen. Pig Bank was eerder onder andere te zien tijdens De Parade.

Interessante links
Website Pig Bank
Website Tg Space

 

 

 

Zie ook

Placeholder
Wim Klok, Bram van der Waaij
Slimme hulpjes voor onze zintuigen
Nederlands

Hoe kunnen we onze binnenstad of een bedrijventerrein waar diefstal schering en inslag is optimaal beveiligen?

Placeholder
Winnie Gerbens-Leenes
Kritische consument eet duurzaam voedsel
Nederlands

Westerse mensen hebben steeds meer te besteden. Het gevolg is dat ze anders zijn gaan eten en drinken: meer vlees, zuivelproducten, koffie, wijn en bier.