Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
19:30 – 23.00
Locatie

Rabo Studio, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Nederland

Tickets
Gratis - alleen nog tickets voor studenten beschikbaar

SAFE SPACE

Theatervoorstelling over sociale veiligheid

Hoe moet je handelen als iemand over je persoonlijke grenzen gaat? In een ideale wereld vragen we elkaar om hulp, zijn taboes bespreekbaar en spreken we elkaar aan op misstanden. De interactieve theatervoorstelling SAFE SPACE stelt dit probleem aan de kaak en faciliteert het gesprek. Wat is sociale veiligheid eigenlijk? Waar liggen je eigen grenzen en hoe zorg je ervoor dat je de grenzen van een ander niet overschrijdt? En hoe ga je hier met elkaar het gesprek over aan? 

Aan de hand van scènes gegrepen uit het studentenleven gaan we samen met studenten en docenten, maar ook met acteurs en publiek, eerlijk en informeel het gesprek aan. Sluit na de voorstelling aan bij een workshop van GELIJKSPEL of Hizzou. 

Stichting Time Out heeft als doel het bevorderen van zelfregie, zelfrespect en zelfredzaamheid van jongeren (tussen de 18 en 35 jaar) en van de onderlinge dialoog over het (psychische) welzijn van jongeren door het ondersteunen en initiëren van interactieve concepten en projecten.

I.s.m. Werkgroep Diversiteit & Inclusie (Hanzehogeschool) en Programmateam Social Safety (RUG).


Programma 
19:00-19:30u | Inloop 
19.30-20:45u | Theatervoorstelling SAFE SPACE | Rabozaal
20:45-21:15u | Pauze met borrel 
21:15-22:00u | Workshops* | Newsroom en Rabozaal 
22:00-23:00u | Nazit Newsroom 
* Deelname aan een workshop is optioneel.

Workshops 
Hizzou 
Ruim 1 op de 10 Nederlanders vanaf 15 jaar heeft zich wel gediscrimineerd gevoeld. Dit hoge aantal ontstaat onder andere doordat een deel van de mensen discrimineert zonder opzet. Hizzou brengt het gesprek op gang om bewustwording te creëren. Hoe werkt discriminatie en hoe kan het zich onbedoeld manifesteren? 

GELIJKSPEL 
GELIJKSPEL is een organisatie die zich inzet voor een positieve seksuele omgeving en beleving onder studenten. Tijdens de workshop gaan zij met studenten het gesprek aan over seks in het studentenleven: hoe willen we omgaan met elkaar als het gaat om seks? 
 

The international edition of SAFE SPACE will be performed in January 2024. Information about the exact date, time and ticket sales can be found on the Studium Generale website later this year.

 

Zie ook

André Aleman met coreferent Jacob Jolij
Over de rol van bewust leven
Nederlands

Onderzoek heeft aangetoond dat onbewuste processen in ons brein een grote invloed kunnen hebben op ons gedrag.

Placeholder
In de Wijsbegeerte, Neurobiologie, Pedagogiek en Neuro-ethiek
Nederlands

Wat onderscheidt de mens van het dier? En wat is de kern van het menselijk bestaan?