Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
Verkrijgbaar vanaf 19 augustus

Tien moderne klassiekers

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel is behalve schrijver vooral ook gretig lezer van kinder- en jeugdliteratuur. Hij presenteert tien werken die in de laatste twintig jaar zijn verschenen, boeken die je na lezing verwarmd en verrukt achterlaten, die gezamenlijk staan voor de diepte en breedte van de moderne Nederlandstalige kinderliteratuur en ook nog eens iets zeggen over Leven. Ja, een hoofdletterwoord.

Over Edward van de Vendel
Dit jaar is Edward van de Vendel de Gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Van de Vendel is een bijzonder veelzijdig auteur, bekend van onder andere De dagen van de bluegrass Liefde en Betrap me. Hij schrijft gedichten voor kinderen en jongeren, stripgedichten, informatieve boeken, prentenboeken, boeken voor eerste lezers, kinderboeken en jeugdromans. Op zoek naar meer engagement in de jeugdliteratuur is hij de initiatiefnemer van de Slash-serie. In die reeks schrijft een bekend auteur samen met een jongere een boek over diens levensverhaal. Daarnaast is hij mentor van jonge veelbelovende schrijvers in zijn project www.abcyourself.nl.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer  Marjoleine de Vos, Joost de Vries, P.F. Thomése, Ellen Deckwitz en Auke Hulst.

 

Ook in deze serie

Zie ook