Skip to main content
In series
Nederlands

Waanzinnige plannen en hoe ze te realiseren

Marcel van Driel

Je hebt een idee dat je niet loslaat, een droom waar je regelmatig wakker van ligt. Je zegt dat je geen tijd, geld of talent hebt. Stiekem weet je dat er meer mogelijk is, want je hebt het anderen zien doen. Maar hoe?

'Ooitdromen' hebben we allemaal. Of je nou voor jezelf wilt beginnen of de marathon wilt lopen in New York, of je nou een boek wilt schrijven, de wereld wil veranderen of ‘gewoon’ het leven wilt leiden waar je van houdt. Maar waarom blijven veel van die dromen dan toch ooitdromen? Hebben we echt zo weinig tijd? Is “geen geld” echt de reden waarom de meeste dromen niet uitgevoerd worden? Is het omdat jíj het niet kan, of omdat het hoe dan ook niet kan? Of is er iets anders aan de hand?

Marcel van Driel interviewde tientallen plannenmakers; reizigers, ondernemers, filmmakers, schrijvers, afvallers, uitgevers, crowdfunders en zangeressen die hun dromen wél waarmaakten. Hij schreef er een boek over ‘Waanzinnige Plannen! – En hoe te realiseren.’ Zelfs opende hij een winkel in drie maanden, produceerde een mislukte film en verbrak het wereldrecord filmkijken met 100 man.

In zijn lezing legt hij haarfijn bloot waarom veel plannen mislukken, of überhaupt niet uit de startblokken komen. Hij laat zien wat er gebeurt als je je doel uit het oog verliest of de moed laat zakken. Hij leert je werkzame planningen te maken (en weer los te laten), wat Waanzinnige Plannenmakers gemeen hebben met topsporters en waarom je een democratische dictator moet zijn.
Maar hij helpt vooral mensen – jou! - te kiezen om van hun ooitdroom realiteit te maken. Zonder zweverig te worden, maar heel praktisch, met de beide benen op de vloer. Zodat je niet alleen het gewenste resultaat bereikt, maar er ook – en vooral –plezier aan beleefd.

Marcel van Driel is schrijver en heeft meer dan veertig boeken op zijn naam staan. ‘Waanzinnige Plannen – en hoe ze te realiseren’ is zijn eerste non-fictieboek en is gebaseerd op de gelijknamige lezing. In 2014 verschijnt ‘Nachtmerrieman,’ een bovennatuurlijke thriller. Ieder jaar bedenkt hij opnieuw een Waanzinnig Plan.


Interessante links:
Website Waanzinnige Plannen
YouTube: promofilmpje Waanzinnige plannen en hoe ze te realiseren
Bol.com: boek Waanzinnige plannen!

 

 

 

Also in this series

Hanze Lecture
Frank Quix
English

The downfall in the retail sector seems to be unstoppable. The internet is often mentioned as the major disrupting factor. But, is this really the case?

See also

Placeholder
Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet
Nederlands

De mier dacht aan de tijd, de zon, de lucht, de zomer, potten honing, verjaardagen, verdriet, mos, de geur van de den.