Skip to main content
Placeholder
Theme
Nederlands

Biertje!?

Lezing en proeverij
Mathieu de Jager, Gerrit Jan Vos

De kennis van bier gaat bij de meeste studenten niet verder dan een paar kroegwijsheden. Wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn.

Niet te veel soorten bier door elkaar als je de volgende dag vroeg moet opstaan. En met een paar glazen water voor het slapen gaan, voorkom je hoofdpijn bij het ontwaken. Veel dieper gaat de kennis over de meest populaire volksdrank niet. Wanneer werd bier volksdrank nummer één? Hoe wordt het gebrouwen? Wat is nou precies het verschil tussen trappistenbier en abdijbier? Hoe kun je dat verschil proeven, en door welke ingrediënten komt dat dan?
Op deze studentenavond kun je je kennis bijspijkeren en verschillende biersoorten proeven.

Mathieu de Jager, kroegbaas, amateurbrouwer en bierspecialist, geeft een inleiding over de herkomst van het edele gerstenat, het brouwen en de grote rijkdom aan biersoorten.
Samen met Gerrit Jan Vos, bier- en wijnkenner, laat hij het publiek de verschillen proeven en ervaren.

Mathieu de Jager en Gerrit Jan Vos zijn de oprichters van het biergenootschap In Birra Veritas en de organisatoren van een jaarlijkse bokbierdag.

See also

Placeholder
Herman Vuijsje, Beatrijs Ritsema, Meindert Fennema, Marcia Luyten
Over de paradoxale erfenis van een decennium
Nederlands

Volgens de een legden de roerige jaren zestig van de twintigste eeuw de kiem voor de emancipatie van de vrouw, abortus, seksuele bevrijding, vergrote zeggenschap en mondige indi

Placeholder
Nederlands

Een van de indringendste en meest complexe onderwerpen op het internationale toneel is al ruim een halve eeuw het bloedige conflict tussen Israël en de Palestijnen.