Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Hanze College Tour
Nederlands
Locatie

Atrium
Zernikeplein 7
Groningen
Nederland

Tickets
Tickets: €5,- t.b.v. Stichting Leergeld

Ellie Lust

geïnterviewd door Annemarie Heite

Politievrouw Ellie Lust is te gast bij de Hanzehogeschool Groningen. In het kader van de lustrumactiviteiten bevragen studenten, docenten en publiek haar over haar werk en het thema ‘veiligheid’. Gespreksleidster is Annemarie Heite.

Nederland leerde Lust kennen in 2005 toen ze haar opwachting maakte in Opsporing Verzocht. In 2016 was ze een van de deelnemers in het programma Wie is de Mol? en dit jaar verscheen Ellie op Patrouille, haar eerste eigen programma op televisie. Ellie Lust werd geboren in Amsterdam, werkte ruim twintig jaar als politievrouw en is momenteel woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie.

Tijdens de collegetour vertelt Ellie over het imago van de politie, dilemma's tijdens haar werk en haar carrière in het algemeen. Daarna is er een meet & greet.

Ellie Lust is in 1966 geboren in Amsterdam en weet van jongs af aan dat ze het politievak in wil. Naast haar opleiding en werk als politieagent is ze in die tijd ook topsporter. Ellie heeft 12 jaar op het hoogste niveau gevolleybald en in het Nederlands team gespeeld. Na ruim twintig jaar als politievrouw op straat te hebben gewerkt op verschillende bureaus in Amsterdam is Ellie nu ruim tien jaar werkzaam als woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. Ook is zij voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw (LHBT netwerk). In 2005 leert Nederland Ellie Lust kennen wanneer zij haar opwachting maakt in AVRO's Opsporing Verzocht. In 2016 is Ellie deelnemer in het programma Wie is de Mol? waar ze het begrip etherdiscipline lanceert. Verder krijgt Ellie in 2018 een eigen TV programma: Ellie op Patrouille dat vanaf 27 februari wordt uitgezonden op NPO1 door de AVROTROS.

Annemarie Heite is team manager Marketing, Research and Corporate Communication aan de Hanzehogeschool en was tot voor kort docent Marketing Communication & Management aan de Hanzehogeschool. In 2016 won ze de Vrouw in de Media Award voor de manier waarop ze als gedupeerde op vlijmscherpe wijze de aardbevingsproblematiek aan de kaak stelde. Rondom Heite en haar gezin werd de documentaire De Stille Beving (2017) opgenomen. Hierdoor werd ze hét boegbeeld van bevend Groningen.

De collegetour met Ellie Lust is een van de activiteiten in het lustrumjaar van de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar is het precies 220 jaar geleden dat aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven. Om dat te vieren organiseert de HG in de periode van januari tot en met mei diverse activiteiten. De opbrengst van de lezing gaat naar Stichting Leergeld, een van de goede doelen tijdens het lustrumjaar.

 

Zie ook

Leah Henderson, Mohammad Gharesifard, Wally van der Laan, Carmen van Bruggen, Thomas Wilschut and Ansgard Heinrich
With livestream
English

In a world of knowledge bubbles and alternative facts, the nature of truth has become the subject of intense debate.

The true story of Stanislav Petrov
Film & debate
From Nuclear Holocaust
English

"Few people know of Stanislav Petrov… yet hundreds of millions of people are alive because of him."