Skip to main content
Kenniscafé Groningen
Nederlands
Time
17:00
Location

Indietopia
Lübeckweg 2
Groningen
Netherlands

Tickets
Toegang gratis, maar een kaartje is verplicht

Game Changers

Gaming is hot. Games worden overal gespeeld, van Candy Crush-spelers in de trein tot chirurgen die hun skills ermee oefenen. Maar kun je met spelletjes spelen de zorg verbeteren, mensen trainen of maatschappelijke problemen oplossen? Op de locatie van Indietopia gaan deskundigen met elkaar in gesprek over games en hun rol in onze samenleving.

Gespreksleider Alex van den Berg praat met;
 
Mendel Bouma, oprichter van Indietopia, een van de grootste game development hubs in Nederland, met meer dan 25 Game Development Studios en gerelateerde bedrijven.

Arjan van Houwelingen, docent Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool en oprichter van het Spellenmaakgilde, een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in (het noorden van) Nederland te bundelen.

Monique Taverne, R&D Consultant voor digitale innovatie aan het UMCG, ze is ook betrokken bij de innovatiepoli die events organiseert als Meet & Learn, Design Thinking in an Hour en Hacking Health Groningen.

Nick Degens, lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen, het hoofddoel van zijn onderzoek is om te begrijpen hoe interactieve tools, zoals serious games, gebruikt kunnen worden om tot langdurige gedragsverandering te komen.

Met het Kenniscafé gaan we op safari in eigen stad. We bezoeken bijzondere locaties waar deskundigen met elkaar in gesprek gaan over het thema van die plek

See also

Placeholder
Naema Tahir, met reacties van Elsbeth Etty en Larissa Pans
De emancipatoire sensualiteit van de moslima
Nederlands

In het sprookje Maagdensteeltje uit de bundel Groenkapje en de bekeerde Wolf  beschrijft Naema Tahir het verhaal van een meisje dat opgevoed wordt door twee moeders; een we

Aletta Jacobs Lecture 2010
Lisa Appignanesi
Women and the Mind Doctors
English

Ever since the birth of the mind-doctoring professions in the first part of the 19th century, women have not only been patients, but served as

Hans Harbers in gesprek met Elmer Sterken, Folkert Kuipers en Ritsert Jansen
Een speurtocht naar ethische grenzen in de wetenschap
Nederlands

Fraude, plagiaat of bedrog begint vaak met een onschuldige aanleiding. Wat de een nog acceptabel vindt, gaat voor de ander al te ver. Waar ligt je grens?