Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:15
Locatie

Forum Groningen
Nieuwe Markt
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kortingpas / gratis voor studenten

In het Licht

“Voor niets gaat de zon op”; het leven hangt samen van onzekerheden, maar één ding waar we op kunnen vertrouwen is dat iedere dag de zon op komt. De straling van deze ster verwarmt en verlicht planeet aarde. Dit maakt het leven hier mogelijk door onder andere plantengroei en de productie van zuurstof via fotosynthese. Sinds de uitvinding van kunstmatig licht brandt er in onze 24-uurseconomie altijd ergens een lamp. Hoe beïnvloedt de continue aanwezigheid van licht ons leven en onze gezondheid? En welke gevolgen heeft het voor de natuur? Wat is licht precies en wat is het verschil tussen natuurlijk en kunstmatig licht? In dit kenniscafé gaat Ruth Koops van ‘t Jagt op zoek naar de essentie van licht met sterrenkundige en wetenschapscommunicator Veronica Allen. Hoogleraar Chronobiologie Roelof Hut legt uit hoe de cyclus van het licht het leven op aarde beïnvloedt.  

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Illustratie: Yvette Compaijen


 

Ook in deze serie

Brenda Mathijssen, Julian Hanich and others
English spoken - with livestream
English

Halloween is becoming increasingly popular in the Netherlands. You can dress up for a party or theme park, go see a horror movie or carve a jack-o-lantern.

Zie ook

Excursie
Dark Sky Park Lauwersmeer
UITVERKOCHT!
Nederlands

Echte duisternis wordt steeds zeldzamer. Nederland is één van de landen ter wereld met de meeste lichtvervuiling.