Overslaan en naar de inhoud gaan
Auke Hulst: Zwemmen in brak water
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€ 4 / € 2 voor SG-pashouders / gratis voor studenten

Duurzaam tegenspreken

Auke Hulst in gesprek met Mathijs Sanders

Auke Hulst gaat in gesprek met Mathijs Sanders, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, over zijn werk, over de betekenis en het kritische vermogen van literatuur en over het thema van dit gastschrijverschap: grensoverschrijdingen.

Auke Hulst debuteerde in 2006 met Jij en ik en alles daartussenin, een roman die simultaan spook- en liefdesverhaal is, en brak door naar een groter publiek met Kinderen van het Ruige Land (2012), een autobiografische roman over een gecompliceerde jeugd in het buurschap Denemarken, op de Groninger gasbel. Dat boek werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en bekroond met de Cutting Edge Award en het Beste Groninger Boek. Vervolgens verschenen de dystopische romans Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner me Titus Broederland (2016), dat de Harland Award Romanprijs won en op de longlist stond van de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Zijn meest recente publicatie is het reisboek Motel Songs (2017), dat vergezeld gaat van een album opgenomen in Amerikaanse motelkamers. Naast schrijver is Hulst voorman van de Nederlandse popformatie De Meisjes, essayist en literatuurcriticus voor NRC Handelsblad.

Ook in deze serie

Auke Hulst: Zwemmen in brak water
Auke Hulst
Landschap als decor, actor en metafoor
Nederlands

Van de alledaagse landschappen in ‘gangbare’ literatuur, tot de verzonnen werelden van science fiction en fantasy, van verstedelijkte gebieden tot de wildste natuur, het la

Zie ook

André Aleman
De ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste
Nederlands

We maken ons allemaal wel eens zorgen over ons geheugen en ons verstand. Maar wat gebeurt er eigenlijk in ons hoofd als we ouder worden?

Carla Roos, Kasper Hendriks en Diederik Roest
Nederlands

De mens is een kuddedier. We vormen op allerlei manieren groepen: met vrienden, familie of landgenoten, in studentenverenigingen, sportclubs of in de kerk.