Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:15
Locatie

Rabozaal, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Nederland

Tickets
€4,-/ €2,- met SG-kortingspas/gratis voor studenten

Het eenzaamheidsvirus

met livestream
Willem Vos, Luzia Heu, Saskia Roest e.a. - uitverkocht!

Iedereen is wel eens eenzaam, toch? Eenzaamheid is een complex begrip en wordt door iedereen anders beleefd. Voor de een is het een gebrek aan sociaal contact, terwijl de ander zich juist eenzaam voelt omringd door mensen. In maart sprak Koning Willem-Alexander over eenzaamheid in relatie tot de intelligente lockdown: ‘het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’.  Hoe bepalen we wat eenzaamheid is? Wat kun je doen er tegen doen? En is het wel altijd een probleem dat opgelost moet worden?

In dit Kenniscafé gaat Lemke Kraan in gesprek met socioloog en psycholoog Willem Vos, cultureel psycholoog Luzia Heu, geograaf Louise Meijering en Saskia Roest, projectleider bij Humanitas en kartrekker van eensamen.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Illustratie: Yvette Compaijen

Kenniscafé - Iedereen is wel eens eenzaam, toch? from Forum Groningen on Vimeo.

Ook in deze serie

Jetse Goris, Ellen Nollen, Wim van der Molen en Simon Verhulst
UITVERKOCHT!
Nederlands
Hoe werkt het nu eigenlijk, dat ouder worden? Is het proces inderdaad te remmen, of zelfs te stoppen?

Zie ook

Let's get together online

Tijdens de uitbraak van het coronavirus vermijden we niet alleen groepsactiviteiten, maar hebben we ook weinig contact met vrienden en familie.

J.C Kapteyn Lezing
Ben Feringa
Nederlands

Nobelprijswinnaar Ben Feringa neemt je mee op ontdekkingsreis door de moleculaire wereld en deelt zijn markante ervaringen na ‘The Magic Call from Stockholm’.

Kenniscafé Groningen
Nederlands

Gaming is hot. Games worden overal gespeeld, van Candy Crush-spelers in de trein tot chirurgen die hun skills ermee oefenen.