Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€ 4,- / € 2,- SG-kortingspas / studenten gratis

Let’s talk about food

Een avond over eten
diverse sprekers

De feestdagen komen eraan en in weerwil van allerlei verheven gedachten over vrede op aarde, honger in de wereld en goede voornemens voor het nieuwe jaar speelt toch altijd weer die grote vraag: wat zullen we eten? Massaal gaan we op pad om eten en drinken in te slaan, want zonder een kerstdiner en oliebollen geen feest. Studium Generale sluit het jaar 2017 af met een gevarieerde talkshow over eten en eetcultuur. Op het menu staat een zinnenprikkelende hutspot van onderwerpen met een duidelijk Gronings tintje.

Wie at er nog nooit een eierbal, de Groningse snack die het tot cultureel erfgoed schopte? Wat verorberden onze verre voorouders eigenlijk en zouden wij hun lekkernijen nu nog kunnen waarderen? Wat is de charme van de bekroonde Groningse markt en hoe weet dit 350-jarige fenomeen zichzelf steeds weer te vernieuwen? Waarom is boodschappen doen voor veel mensen een crime? Kun je je buikje rond eten van alle eten dat wordt weggegooid?

Over deze en vele andere vragen spreekt Arjen Dijkstra met supermarkteigenaar Paul Papo en specialist consumentengedrag Jan Willem Bolderdijk over supermarketing, met dumpster divers over eten van de straat, met onderzoekers Merit Hondelink en Anne van Lieshout over historische recepten, over de Grote Groninger Eierballentest met deskundigen Jos Rietveld en Saskia Jonker, met Marktmeester Dirkjan Kooiman en blogger en foodie Tamara de Zeeuw over de Groningse markt en met kunsthistorica Trudy de Lange over eten in de kunst. Kortom een avond over eten met verrassende invalshoeken van onderzoekers, studenten, foodies, kunstenaars, ondernemers, marktkooplui, met een muzikaal intermezzo van Blanks (Simon de Wit) en de gelegenheid zelf te proeven en beoordelen.

Zie ook

Arjen Lubach in gesprek met Emanuel Rutten en studenten
Voorbij de ratio
Nederlands

De wereld van de student anno 2017 draait vooral om feiten, logica en bewijzen. Alles in de wereld is te verklaren.