Overslaan en naar de inhoud gaan
In serie
Nederlands
Tijd
19:30 – 21:00
Locatie

Senaatskamer Academiegebouw
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Staat de Amerikaanse democratie op het spel?

Kenneth Manusama - met livestream!

Op 5 november 2024 zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Krijgen we nog vier jaar Joe Biden of wordt het een nieuwe periode voor Donald Trump? De strijd om het Witte Huis is in volle gang. Terwijl beide kandidaten campagne voeren, lopen er verschillende rechtszaken tegen Trump. Wat voor impact heeft dit op zijn campagne? Zijn dit soort rechtszaken een nieuw fenomeen in de geschiedenis van Amerika? Wat zeggen deze processen – en het verloop daarvan – over de staat en de stabiliteit van de democratie in Amerika? In deze Let’s Ask zal jurist en Amerikadeskundige Kenneth Manusama, auteur van Democratie van het Wilde Westen (2024), antwoord geven op deze belangwekkende vragen.

Kenneth Manusama is een jurist en Amerikadeskundige. Hij studeerde Volkenrecht , promoveerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en doceerde aan verschillende universiteiten. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor het Amerikaanse constitutionele recht. Hij maakte bovendien de podcast Amerikaanse Toestanden.

Bij dit programma is er de gelegenheid het boek Democratie van het Wilde Westen aan te schaffen.

In samenwerking met studenten van het seminar 'Writing for the Real World' (Master American Studies, Rijksuniversiteit Groningen) en met Forum Groningen. Bij aanschaf van een ticket ontvang je een kortingscode voor de expositie America & Trump by Andres Serrano van Forum Groningen. 

In Let's Ask delen Groningse onderzoekers hun kennis om context te bieden bij het laatste nieuws en jouw vragen te beantwoorden.

Kun je er niet bij zijn? Bekijk dan hier de livestream (start 19.30 uur). 

Ook in deze serie

Rob Siebelink, Bridget Spoor e.a.
Hoe onafhankelijk is het universiteitsblad?
Nederlands
Bij de Ukrant werken journalisten die onafhankelijk over de universiteit schrijven, maar ze worden ook door de instelling betaalt. Kan dat eigenlijk wel?

Zie ook

Pim van Lommel, coreferent Jacob Jolij
Nederlands

Hoe zijn bijna-dood ervaringen te verklaren? Is er een wetenschappelijke verklaring voor zowel de oorzaak als inhoud van deze ervaring?