Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
Uitverkocht

Schaken en een beetje seks

Tex de Wit

Het beroemde Tata Steel Chess Tournament komt naar Groningen. Om in de stemming te komen, organiseert Studium Generale een schaaklezing met Zondag met Lubach-coryfee Tex de Wit. Tex is al zijn hele leven fanatiek schaker en hij vertelt graag over zijn passie. We doorlopen het schaakspel in vogelvlucht. De regels, de rijke geschiedenis, de toekomst, iconische schakers als Fischer, Kasparov en Carlsen, schaken en humor, schaken en tragiek, schaken en het leven zelf. Als het goed is, heb je na afloop zin om te schaken, zin om schaken te volgen, misschien heb je zelfs wel ontdekt dat je eigenlijk gewoon een schaker bent.

Tex de Wit is comedian, presentator en schaker. Hij is hoofdschrijver van het succesvolle Zondag met Lubach. Ook verschijnt hij daar geregeld in beeld als verslaggever of als expert. Daarnaast maakt Tex de komische sketchshow Klikbeet, een serie over nieuwe media. Hij is sinds 2013 aangesloten bij het roemruchte stand-up comedy gezelschap Comedytrain. Tex schaakt al zijn hele leven, behaalde de titel Fide-meester en is veelgevraagd schaakcommentator. 

Tata Steel Chess Tournament Tijdens de 80e jubileumeditie van het Tata Steel Chess Tournament in januari 2018 spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters ook een ronde in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Foto: Bowie Verschuuren

Zie ook

Michael Shermer
How Science Leads Humanity Toward Truth, Justice and Freedom
English

We are living in the most moral period of our species’ history. Science and reason have profoundly changed our modern work and bend the arc in a more moral direction.

Dick Swaab en Barend van Heusden
Nederlands

Hoe werkt ons brein? Wat leert Dick Swaab's nieuwe boek Ons creatieve brein ons over creativiteit en over kunst?

Placeholder
Prof. Allison Blakely
The representation of Blacks in the Netherlands and Europe
English

The Netherlands has been known for centuries as a tolerant country and a safe haven for refugees.