Skip to main content
Luisterlab
In series
Nederlands
Time
16:00 – 17:00
Location

Grand Theatre
Grote Markt 35, Groningen
Netherlands

Tickets
€4,-, gratis voor studenten (via Soundsofmusic.nl)

Beïnvloedt AI onze muziekbeleving?

Thijs Lijster en Marian Donner

Streamingdiensten hebben de manier waarop we muziek aanschaffen, luisteren en delen getransformeerd. Met onbeperkte toegang tot nummers en afspeellijsten, neigt de luisteraar naar korte fragmenten en skipgedrag. Heeft het consumentisme van de laatste decennia onze muziekbeleving eendimensionaal gemaakt? Zijn we uitsluitend nog oppervlakkige, ‘chillende’ kijkers en luisteraars? Zijn we niet meer in staat om te luisteren? Verloren we onze creativiteit en nieuwsgierigheid wat dat betreft? En hoe definitief is die ontwikkeling? 

Cultuurfilosoof Thijs Lijster en auteur Marian Donner onderzoeken in een gesprek de betekenis van muziek in onze moderne samenleving. Klarinettist Jelmer de Moed speelt virtuoze uitvoeringen van muziek van technologie – pionier Pierre Boulez en van minimalist Steve Reich, waarna je met andere oren soundsofmusic kunt vervolgen.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Soundsofmusic, festival voor nieuwsgierige oren. De tickets voor dit festival zijn via Soundsofmusic.nl verkrijgbaar.

 

Also in this series

met Tomas Serrien en ensembles van het Prins Claus
i.s.m. Soundsofmusic
Nederlands

Heb je al eens geluisterd naar een Hindoestaanse Dhrupad, een Gisalo uit Papoea-Nieuw-Guinea of gezangen van de Zwartvoetindianen?

met Tomas Serrien en het Kamerorkest van het Noorden
i.s.m. Soundsofmusic
Nederlands

Heb je al eens geluisterd naar een Hindoestaanse Dhrupad, een Gisalo uit Papoea-Nieuw-Guinea of gezangen van de Zwartvoetindianen?

See also

Placeholder
Ger Groot
Over kwaad en verlossing
Nederlands

Mensen zijn redelijke wezens, die het in zich hebben te kiezen voor het Goede, het Schone en het Ware.