Skip to main content
Nederlands
Location

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Netherlands

Tickets
€4,-/€2,- voor studenten en SG-kortingspashouders

Een kleine geschiedenis van bijna alles

Silvester Zwaneveld

Cabaretier Silvester Zwaneveld presenteert de wonderen van onze wereld, geïnspireerd op Bill Brysons boek ‘A Short History of Nearly everyhting’.

Tijdens dit theatercollege van cabaretier Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair-wetenschappelijk boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’, van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Zwaneveld je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat we zelf zijn. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow. Silvester Zwaneveld maakt inzichtelijk hoe zelfs het alledaagse bijzonder kan zijn. Hij zet de dagelijkse werkelijkheid in een hilarisch daglicht en opent de ogen van zijn publiek. Lach je slimmer en laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol wetenschap en humor (geschikt van 8 tot 88 jaar).

Silvester Zwaneveld studeerde af aan de kunstacademie Rotterdam in de richting audiovisuele vormgeving. Hij begon als stand-upcomedian bij de Comedy Explosion, maar kreeg landelijke bekendheid als lid van het cabaretduo Arie & Silvester. Na jaren van relatief plat vermaak, zocht en vond hij diepgang in zijn soloshows, die met veel enthousiasme worden onthaald. Hij is de eerste cabaretier die met een App de theaters in is gegaan. Zwaneveld debuteerde in 2012 met een eigen prentenboek en in 2015 met een roman. Hij is illustrator, ontwikkelt apps, maakt animatiefilms en werkt regelmatig voor en achter de schermen van diverse televisieprogramma’s.

Lustrum SGG

Dit najaar bestaat Studium Generale Groningen 70 jaar. We vieren dit lustrum met enkele bijzondere programma’s, waarvan het theatercollege door Silvester Zwaneveld het eerste is.

See also

Placeholder
Vladimir Bartelds, Bart Jan Spruyt, Thomas Gijswijt, Laurie Anderson, Alvin Curran
Nederlands

Terwijl Amerika in zwaar weer verkeert met oorlogen in Irak en Afghanistan en aan het begin staat van een enorme economische crisis, is de verkiezingsstrijd in volle gang.