Skip to main content
Placeholder
In series
Nederlands

Groninger Forum

Meesterlijk concept of megalomane vergissing?
Bas van Kampen, Kees van Twist, Jeanette Staatemeier, Tjeerd van Dekken ea.

Nog voordat de eerste steen gelegd is – sterker nog: de sloop moet nog beginnen – maakt het Groninger Forum de tongen in stad al behoorlijk los. Moet de bouw van het Groninger Forum gewoon doorgaan?

Of staan we op het punt een megalomane vergissing te begaan? Kom luisteren naar de argumenten van voor- èn tegenstanders.

Debatcentrum DwarsDiep – dat trouwens straks opgaat in het Groninger Forum – organiseert samen met architectuurcentrum Platform GRAS een debat. Voorstanders en initiatiefnemers van diverse pluimage zullen het opnemen tegen critici en tegenstanders van het Groninger Forum.

Heeft de oostkant van de Grote Markt een boost nodig? Is het plan te duur? Wat kunnen we verwachten van de samenwerking van bioscoop, bibliotheek, debatcentrum, museum en archieven? Is het zinvol om in deze digitale tijden een fysiek cultureel centrum te bouwen?

 

Over deze vragen buigen zich onder meer: Bas van Kampen, Kees van Twist, Jeannette Straatemeier, Tjeerd van Dekken, Klaas Swaak, Bert Creemers en Rutger Middendorp. Natuurlijk is er voor de aanwezigen in de zaal volop gelegenheid op de sprekers te reageren. Voorzitter is Hans Harbers. Frank den Hollander spreekt een dwarse column uit. Aan het eind van de avond vat Asing Walthaus - Fries journalist en absolute buitenstaander - de discussie nog eens bondig samen.

Bas van Kampen, directeur Groninger Forum
Kees van Twist, directeur Groninger Museum
Jeannette Straatemeier, initiatiefneemster, werkte bij de Bibilotheek
Tjeerd van Dekken, zelfstandig debatprogrammeur
Klaas Swaak, oud-wethouder en PvdA-prominent
Bert Creemers, onderwijskundige, RUG
Dirk Nijdam, diecteur Marketing Groningen

Georganiseerd ism. Platform GRAS

Also in this series

Placeholder
Paul Ulenbelt, Marc Heemskerk, Jaap Borg
Wanneer gaan we met pensioen?
Nederlands

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog naar 67. Tenminste, dat geldt voor de jonkies onder ons. Erg?

Placeholder
Marc Chavannes, Jaap de Wilde
Democratie, besluiteloosheid en uitstelgedrag
Nederlands

Tijdens de algemene politieke beschouwingen kreeg PM Balkenende - die kampte met een vormcrisis - vooral voor de voeten geworpen dat zijn kabinet met belangrijke beslissingen ve

See also

Jan Swinkels
Massamedia en beeldvorming in de gezondheidszorg
Nederlands

Wat is de invloed van beeldvorming in de media op het handelen van burgers, patiënten, zorgorganisaties en zorgprofessionals?