Overslaan en naar de inhoud gaan
P.F. Thomése: Over verdwalen
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/ gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Leesbaarheid

Casus 2: Peter Buwalda
P.F. Thomése in gesprek met Peter Buwalda

Bonita Avenue van Peter Buwalda is een van de meest gelezen en hoogst gewaardeerde romans van deze tijd. Volgens de auteur schept zijn succes verplichtingen voor zijn volgende werk. Hij stelt zelfs dat hij gebonden is aan een ´contract met de lezer´. 
Die lezer wil kennelijk meer van hetzelfde. Hoe werkt dat? Begint het schrijfproces met een strategisch marketingplan? Maar is een lezer wel zo voorspelbaar? En zo ja, is dat wenselijk? Een gesprek over dwaalsporen en strategieën, over gebaande paden en de weg kwijtraken.

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue die een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. De vertaalrechten werden verkocht aan o.a. Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika. The New York Times noemde het boek "dazzling" in een buitengewoon lovende recensie. In 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin zijn eerste tweeënvijftig columns uit de Volkskrant. In 2015 volgde Van mij valt niets te leren.

N.B. eerder werd aangekondigd dat P.F. Thomése in gesprek zou gaan met Griet Op de Beeck. Wegens omstandigheden heeft zij helaas af moeten zeggen.

 

Ook in deze serie

Zie ook

Ask a Scientist with Francesca Giardini
English

Former film producer Harvey Weinstein was recently found guilty of committing criminal sex acts and rape. His case sparked the #metoo movement all over the world.

Kathelijne Bouw & Michael ter Maat
Nederlands

Science Slam 2021 gaat net iets anders dan normaal, maar ook dit jaar werkten promovendi samen met jonge dichters aan een gedicht geïnspireerd op hun onderzoek.

Wiggele Wouda
Het tv-interview als strategisch wapen
Nederlands

Als een politicus in verkiezingingstijd wordt geïnterviewd voor de televisie, raakt de politieke werkelijkheid uit beeld. Weten we wel waar we naar kijken?