Skip to main content
Placeholder
Theme
Nederlands

Thijs Römer

Anarchistisch Theater of Theater van de nieuwe stempel
Thijs Römer

Anarchistisch theater…..wat is dat? Je niet aan de regels houden? Geen oordelen? Geen mores? Naakt over het toneel rennen? Onbegrijpelijke teksten? Of is het weer het zoveelste hokje in de heden-daagse hokjesgeest? Het is in ieder geval theater dat anders is dan anders. Theater van de nieuwe stempel misschien wel. Acteur Thijs Römer komt ons zijn visie op het theater van de nieuwe stempel geven.

Thijs Römer werd onder andere bekend als Jason in de televisieserie Medea van Theo van Gogh. Voor de hoofdrol in de film 06/05 - ook van Van Gogh -  kreeg hij onlangs een gouden kalf op het Nederlandse Film Festival. Römer heeft na zijn opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool in 2002 samen met drie medestudenten de toneelgroep ‘Annette Speelt’ opgericht. Het gezelschap is een geleid collectief, waarin ieder project de uitkomst is van een gelijkwaardige samenwerking tussen de kunstenaars. Thijs Römer heeft verder nog meegewerkt aan producties van onder andere ‘De Theatercompagnie’, ‘Het Nationaal Toneel’ en het ‘Noord Nederlands Toneel’.

 

See also

Placeholder
Gert de Graaff
Over optische en mentale illusies
Nederlands

In de meermalen bekroonde film De zee die denkt speelt regisseur Gert de Graaff in op de ervaringen die de kijker heeft tijdens het kijken.

Auke Hulst: Zwemmen in brak water
Auke Hulst
Landschap als decor, actor en metafoor
Nederlands

Van de alledaagse landschappen in ‘gangbare’ literatuur, tot de verzonnen werelden van science fiction en fantasy, van verstedelijkte gebieden tot de wildste natuur, het landsch