Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Met livestream!
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Tussen de regels en tussen de mensen

In gesprek met Gerrit Breeuwsma
Marijke Schermer

Roman- en toneelschrijver Marijke Schermer werd in 1975 geboren in Amsterdam, groeide grotendeels op in Groningen, en studeerde aan de Toneelschool Arnhem (ARTEZ) om actrice te worden. Ze behaalde wel haar diploma maar speelde daarna nooit meer toneel. Ze schreef toneelstukken en libretto’s en regisseerde haar eigen en andermans werk. In 2009 ontving ze de Charlotte Köhler Prijs voor haar toneelwerk. Haar werk werd door meerdere gezelschappen gespeeld en vertaald in het Engels, Duits, Frans en Roemeens. Ze schreef een aantal korte verhalen en de romans Mensen in de zon (2013), Noodweer (2016) en Liefde, als dat het is (2019) werden lovend ontvangen in de pers. Liefde, als dat het is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2020. Naar aanleiding van deze roman schreef het NRC dat Schermer 'hard op weg is een van de interessantste schrijvers van Nederland te worden.'

Ontwikkelingspyscholoog Gerrit Breeuwsma gaat met RUG gastschrijver Marijke Schermer in gesprek over haar werk, haar achtergrond en over haar observaties van het leven en de gedragingen van individuen, stellen en gezinnen.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en werkcolleges voor studenten (van binnen en buiten de RUG) die hun schrijftalent verder willen ontwikkelen. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

Ben je student en wil je meedoen aan de werkcolleges? Klik dan hier.

Kun je niet aanwezig zijn? Volg dan hier de livestream (de livestream begint om 20.00 uur).

* Eerder werd aangekondigd dat Mathijs Sanders het gesprek zou leiden. Door omstandigheden heeft hij moeten afzeggen. Gerrit Breeuwsma vervangt hem als interviewer.

Foto: Annaleen Louwes

Ook in deze serie

Zie ook