Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands

Pig Bank

Talentenjacht voor idealisten
Theatergroep Space, door Petra Ardai en Luc van Loo

Pig Bank is een voorstelling over mensen met dromen en de moeilijkheden van democratische besluitvorming. Een hartverwarmende afvalrace waarin jij beslist wie er doorgaat en zijn droom kan verwezenlijken.

Ben jij een idealist of een realist? PIG BANK  is een afvalrace voor mensen die hun onbaatzuchtige dromen willen waarmaken. In deze gameshow ben jíj de baas. Met een stemkastje in de hand bepaal je, samen met de rest van het publiek, wie doorgaat naar de volgende ronde en zijn droom kan verwezenlijken. Je wordt geconfronteerd met ‘echte’ idealisten, geen acteurs. De klok tikt door, er moet gekozen worden. Aan het eind van de show kan maar een van de vier kandidaten dé winnaar zijn! Tijdens de afvalrace verschijnen de resultaten meteen op een touch-screen waardoor je direct geconfronteerd wordt met de meningen van de andere stemmers. Hoe kom je gezamenlijk tot een beslissing? Waarom juist die droom? Kies je de meest zwakke, degene die de grootste kans maakt om er echt iets van te maken, of gewoon de lekkerste? Ervaar hoe moeilijk het is om een weloverwogen beslissing te nemen in deze tijd van vluchtige meningen. De winnaar van deze idealisten-talentenjacht ontvangt een geldbedrag.

Theatergroep Space maakt theater zonder valse illusie en met engagement. Het gezelschap van Petra Ardai en Luc van Loo beschouwt theater als een gesprek met het publiek, gevat in een uiterst minutieus scenario waarin beeld en geluid een belangrijke rol spelen. Pig Bank was eerder onder andere te zien tijdens De Parade.

Interessante links
Website Pig Bank
Website Tg Space

 

 

 

Zie ook

From Niche to Mainstream
Christiaan Triebert - Sold out!
English

What can we still believe? In the confusing and uncertain era of fake news and alternative facts, it’s increasingly challenging to unveil the truth.

Tjeerd Andringa
Nederlands

Hoe ver zijn we met het ontwikkelen van intelligente machines? Kunnen we met de huidige wetenschappelijke techniek al iets als ‘machine intelligentie’ verwezenlijken?