Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
In serie
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Online
Nederland

Tickets
Geannuleerd

Geld van de toekomst

GEANNULEERD

Het meeste geld bestaat tegenwoordig uit een getal op je computerscherm; muntgeld en bankbiljetten worden steeds minder gebruikt. Als je iets betaalt, reken je vaak af met je pinpas, maar steeds vaker ook met wederdiensten en gebruikte goederen. Geld is een afspraak, gebaseerd op vertrouwen in banken en overheden. Maar hoe het precies werkt en hoe we betere afspraken kunnen maken blijft voor veel mensen onduidelijk. Ondertussen dalen de rente en het consumentenvertrouwen en dreigen de mogelijke gevolgen van de coronacrisis. En met de ontwikkelingen rondom de Bitcoin lijken de banken ook niet echt raad te weten. Gaat dit wel goed? Of heeft ons geldstelsel zijn beste tijd gehad? Welke alternatieve opties zijn er? En kan het geldsysteem van de toekomst in dienst staan van de samenleving?

In deze Money Talks gaat financieel journaliste Hella Hueck in gesprek met Mark Sanders (universitair hoofddocent duurzame economie en lid Sustainable Finance Lab), Martijn van der Linden (lector New Finance en voorzitter stichting Ons Geld) en Heidi Leenaarts (initiatiefnemer en bestuurslid United Economy).

In Money Talks praten we met wetenschappers, onderzoekers en experts over economische thema’s. Money Talks wordt georganiseerd i.s.m. Forum Groningen.

Ook in deze serie

Dirk Bezemer, Alina Bijzitter en Erik van Rein
Nederlands

In korte tijd staat de woningmarkt compleet op zijn kop: de prijzen dalen, de hypotheekrente stijgt, de jubelton wordt afgeschaft en overbieden is zó 2022.

Zie ook