Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kortingspas / gratis voor studenten

Literatuur op het songfestival

Edward van de Vendel

Als een van de oprichters van www.eurostory.nl probeert Edward van de Vendel elk jaar opnieuw de narratieven van het Eurovisie Songfestival te onderzoeken. Het online literair-journalistieke tijdschrift focust op de levensverhalen van oud-deelnemers en alle andere raakvlakken die er zijn met literatuur. Deze avond wordt een vrolijke weerslag daarvan. Verwacht: de meest poëtische teksten, filmpjes van de onverwachtste bijdragen en de bijzonderste verhalen. Want welk Eurovisieliedje startte een revolutie? En welke artiest moest, om mee te kunnen doen aan het festival, letterlijk rennen voor zijn leven?

Over Edward van de Vendel
Dit jaar is Edward van de Vendel de Gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Van de Vendel is een bijzonder veelzijdig auteur, bekend van onder andere De dagen van de bluegrass Liefde en Betrap me. Hij schrijft gedichten voor kinderen en jongeren, stripgedichten, informatieve boeken, prentenboeken, boeken voor eerste lezers, kinderboeken en jeugdromans. Op zoek naar meer engagement in de jeugdliteratuur is hij de initiatiefnemer van de Slash-serie. In die reeks schrijft een bekend auteur samen met een jongere een boek over diens levensverhaal. Daarnaast is hij mentor van jonge veelbelovende schrijvers in zijn project www.abcyourself.nl.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer  Marjoleine de Vos, Joost de Vries, P.F. Thomése, Ellen Deckwitz en Auke Hulst.

Ook in deze serie

Zie ook

Mathijs Deen, Mathijs Sanders
In gesprek met Mathijs Deen - UITVERKOCHT
Nederlands

Hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders gaat met Mathijs Deen in gesprek over zijn werk, zijn achtergrond en over zijn liefde voor literatuur, radio, fictie,