Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,-/€2,- met SG-kortingspas/gratis voor studenten

De lege plekken in het hoge gras

Mathijs Deen

Mathijs Deen is in het najaar van 2021 de gastschrijver van de RUG. De personages in o.a. zijn boeken Het Lichtschip en Onder de Mensen, dragen het hart niet op de tong. Vaak verzwijgen ze meer dan ze vertellen en zijn de inkijkjes in hun verleden, als ze er al zijn, op zijn best fragmentarisch. Deen probeert in deze lezing na te gaan hoe het komt dat dat zo is. Hij vertelt over het gezin waarin hij is opgegroeid, de indruk die schrijver Albert Alberts op hem maakte toen hij jong was, en zijn voorliefde voor proza met open plekken, zoals dat van Robert Seethaler. Ook vertelt hij hoe de lessen van zijn radiowerk doorwerken in de manier waarop hij zijn verhalen vertelt.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en werkcolleges voor studenten (van binnen en buiten de RUG) die hun schrijftalent verder willen ontwikkelen. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht voor het bezoeken van onze activiteiten. Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

Ook in deze serie

Mathijs Deen, Mathijs Sanders
In gesprek met Mathijs Deen - UITVERKOCHT
Nederlands

Hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders gaat met Mathijs Deen in gesprek over zijn werk, zijn achtergrond en over zijn liefde voor literatuur, radio, fictie,

Zie ook