Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30 uur
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
Verkrijgbaar vanaf 19 augustus

Dichtbij de vlammen

Edward van de Vendel en Iduna Paalman

Waarom is ‘dichtbij de levendigste vlammen’ zo’n belangrijke metafoor voor gastchrijver Edward van de Vendel? Waarom is hij zo verslingerd geraakt aan het schrijven van kinderboeken? Dichter en schrijver Iduna Paalman gaat met hem in gesprek over zijn werk en zijn motivatie voor het schrijven voor kinderen en jongeren.

 

Over Edward van de Vendel
Dit jaar is Edward van de Vendel de Gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Van de Vendel is een bijzonder veelzijdig auteur, bekend van onder andere De dagen van de bluegrass Liefde en Betrap me. Hij schrijft gedichten voor kinderen en jongeren, stripgedichten, informatieve boeken, prentenboeken, boeken voor eerste lezers, kinderboeken en jeugdromans. Op zoek naar meer engagement in de jeugdliteratuur is hij de initiatiefnemer van de Slash-serie. In die reeks schrijft een bekend auteur samen met een jongere een boek over diens levensverhaal. Daarnaast is hij mentor van jonge veelbelovende schrijvers in zijn project www.abcyourself.nl.

 

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer  Marjoleine de Vos, Joost de Vries, P.F. Thomése, Ellen Deckwitz en Auke Hulst.

Ook in deze serie

Zie ook